General knowledge Science questions

General knowledge Science questions


1.Which of the diseases caused by Bacteria ?
Ans: Tuberculosis
Diphtheria
Whooping cough
Cholera
Leprosy(Hansen's disease)
Tetanus
Plague
Typhoid
Gonorrhoea
Syphilis


2. Which are the diseases caused by Virus ?
Ans: Chickenpox
Mumps
Measles
Poliomyelitis
Rabies
AIDS

3. Which are the diseases caused by Protozoans ?
Answer: Amoebic dysentery
Malaria
African Sleeping Sickness
Kala-azar (Leishmaniasis)

4. Which are the diseases caused by Fungus ?
Answer: Athlete's foot
Ringworm

5. What is the full form of ELISA?
Answer: Enzyme-linked immunosorbent assay

6. Which disease is known as 'Grave's disease' ?
Answer: Exophthalmic goiter

7. Which virus cause Swine Flu ?
Answer: H1N1

8. Which Virus causes Bird Flu ?
Answer: H5N1

9. Which Mosquito is the Vector of Malaria ?
Answer: Female Anopheles Mosquito

10. Which Mosquito is the Vector of Filaria ?
Answer: Culex Mosquito
Top of Form

Bottom of Form


----Thanks for your support----

No comments

Powered by Blogger.